Vinoutunut hautakivi – mitä tehdä?

Hautakiven vinoutuminen on yleinen ongelma, joka voi aiheutua monista syistä, kuten maaperän liikkeistä tai sääolosuhteista. Vinoutunut hautakivi voi olla turvallisuusriski ja se voi myös heikentää hautamuistomerkin esteettistä arvoa.

Miksi hautakivet vinoutuvat?

Suomessa vaihtelevat sääolosuhteet ja routa voivat aiheuttaa maaperän liikkeitä, jotka puolestaan voivat vaikuttaa hautakivien asentoon. Lisäksi hautakiven ympärillä tapahtuva maan tiivistyminen, istutusten kasvu tai viereisen haudan kaivaminen voivat ajan myötä kallistaa hautakiveä. Kivimateriaalin paino voi tehdä pienistäkin kallistumista vaarallisia, sillä ne voivat kaatua ja aiheuttaa vahinkoa.

Me ymmärrämme, että hautakiven suoristaminen on tärkeää sekä turvallisuuden että muiston vaalimisen kannalta. Siksi tarjoamme ammattitaitoista apua hautakivien oikaisuun ja suoristamiseen.

Hautakiven suoristaminen – milloin ja miten?

Hautakivi kannattaa suoristaa ennen kuin se ehtii kaatua, sillä kaatuminen voi vaurioittaa muistomerkkiä tai aiheuttaa muuta vahinkoa. Hautakiven oikaisu on Suomessa omaisten vastuulla, mutta meiltä saatte ammattitaitoista apua tehtävään. On tärkeää toimia ajoissa, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta.

Suoristustyö kannattaa jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä se vaatii oikeanlaisia työkaluja ja osaamista. Loimaan Kivellä huolehdimme läheisesi hautamuistomerkin suoristamisesta turvallisesti ja kunnioittavasti.

Ennaltaehkäisy ja huolto

Hautakiven kunnossapito on tärkeää, jotta se säilyy suorassa ja hyvässä kunnossa vuosien varrella. Tarjoamme kaikki vanhojen hautakivien hoitoon liittyvät palvelut, jotta voitte olla varmoja, että hautamuistomerkki kestää aikaa ja säilyttää arvokkuutensa.

Säännöllinen tarkastus ja huolto auttavat tunnistamaan mahdolliset ongelmat ajoissa. Kauttamme saatte myös neuvoja ja ohjeita hautakiven hoitoon, jotta voitte itsekin edistää sen pitkäikäisyyttä.

Yhteistyö ammattilaisten kanssa

Jos epäilet hautakiven vinoutumista tai tarvitset apua sen suoristamisessa, ota yhteyttä meihin. Asiantunteva henkilökuntamme neuvoo ja auttaa teitä kaikissa hautakiveen liittyvissä kysymyksissä.

Loimaan Kivi tarjoaa luotettavaa ja kunnioittavaa palvelua hautakivien suoristamisessa ja kunnostamisessa. Olemme täällä auttaaksemme teitä pitämään yllä läheistenne muistoa arvokkaalla ja turvallisella tavalla.

Muistakaa, että hautakiven hoito on osa läheisenne muiston vaalimista. Ota yhteyttä meihin, niin varmistamme yhdessä, että hautakivi palvelee tarkoitustaan vielä vuosikymmeniä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Memoria logo

Perheiltä perheille. Perinteisesti.

Suunnittele itse hautajaiset Memoria-sovelluksella.

Suunnittele
hautajaiset

Suunnittele hautajaiset itse Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu