Miten kunnostaa hautakivi edullisesti?

Perusteellinen puhdistus

Hautakiven huolto alkaa perusteellisesta puhdistuksesta. Hautaustoimisto Memoria Riihimäellä/Loimaan Kivellä suosittelemme puhdistamaan kiven pinnan vedellä ja harjalla. Tämä on edullinen ja tehokas tapa poistaa lika ja irtonainen aines hautakiven pinnalta.

Tummuneet pinnat voi puhdistaa myös ympäristöystävällisellä, heikosti emäksisellä pesuaineella, kuten astianpesuaineella. On tärkeää huuhdella pinta huolellisesti puhdistuksen jälkeen, jotta pesuaineen jäämät eivät vahingoita kiveä.

Sammaleen ja epäpuhtauksien poisto

Hakatulle pinnalle kertynyt sammal voidaan poistaa teräsharjalla. Tämä on kustannustehokas tapa pitää hautakivi siistinä. Muista kuitenkin, että teräsharjasta irronneet metallipartikkelit on huuhdeltava pois, jotta ne eivät ala ruostua kiven pinnalla.

Epäpuhtauksien, kuten lintujen jätösten tai lehtien aiheuttamat tahrat, voi usein poistaa pelkällä vedellä ja pehmeällä harjalla. Jos tarvitset voimakkaampia puhdistusaineita, valitse aina hautakivelle sopiva tuote.

Kultausten ja maalausten huolto

Kullatut ja maalatut kaiverrukset vaativat erityistä huolenpitoa. Puhdista ne varovasti pehmeällä liinalla. Vältä harjojen ja painepesurin käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa herkkiä pintoja. Metallikirjainten ja koristeiden puhdistuksessa kannattaa noudattaa yleisiä metallin puhdistusohjeita.

Jos hautakiveen tarvitaan lisänimiä, koko kivi voidaan huoltaa samalla kertaa. Autamme mielellämme kaikissa hautakiven hoitoon ja huoltoon liittyvissä asioissa.

Edulliset korjaus- ja entisöintimenetelmät

Pienet halkeamat ja vauriot hautakivessä voidaan korjata erikoisliimoilla ja -täyteaineilla, jotka on suunniteltu kivimateriaaleille. Tämä on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin uuden kiven hankkiminen.

Entisöintiin erikoistuneet kiviseppämme voivat myös arvioida, onko kiven pinnan hiominen ja kiillottaminen mahdollista. Tämä voi palauttaa kiven alkuperäisen loiston ilman suuria kustannuksia.

DIY-hautakiven kunnostus

Monet hautakiven kunnostustyöt voi tehdä itse, mikäli on valmis opettelemaan ja noudattamaan ohjeita huolellisesti. Esimerkiksi kiven puhdistaminen ja sammaleen poisto ovat töitä, jotka eivät vaadi ammattilaisen taitoja.

Kuitenkin, jos kivi vaatii laajempaa kunnostusta, kuten halkeamien korjausta tai kaiverrusten uusimista, suosittelemme kääntymään ammattilaisten puoleen. Hautaustoimisto Memoria Riihimäellä/Loimaan Kivellä tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja neuvontaa hautakiven kunnostukseen liittyen.

Yhteenveto

Hautakiven kunnostaminen edullisesti vaatii huolellisuutta ja oikeanlaisten menetelmien tuntemista. Puhdistus, sammaleen poisto, kultausten ja maalausten huolto sekä pienet korjaustyöt ovat kaikki toimenpiteitä, joilla voit pitää hautakiven arvokkaana muistomerkkinä ilman suuria kustannuksia. Me olemme täällä auttamassa sinua kaikissa hautakiven kunnostukseen liittyvissä kysymyksissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Memoria logo

Perheiltä perheille. Perinteisesti.

Suunnittele itse hautajaiset Memoria-sovelluksella.

Suunnittele
hautajaiset

Suunnittele hautajaiset itse Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu