Kuinka pitää hautakivi puhtaana?

Hautakiven hoito ja puhdistus

Hautakivi on paikka, jossa pysähdymme muistelemaan meille rakkaita henkilöitä. Se on myös elementti, joka altistuu jatkuvasti sääolosuhteille ja ympäristön vaikutuksille. Siksi on tärkeää huolehtia hautakiven kunnosta, jotta se säilyy arvokkaana muistomerkkinä vuosiksi eteenpäin. Me Hautaustoimisto Memoria Riihimäki/Loimaan Kivellä tarjoamme kaikki palvelut, jotka liittyvät hautakivien hoitoon ja puhdistukseen.

Hautakiven säännöllinen puhdistus on tärkeää, jotta se säilyttää arvokkaan ulkonäkönsä ja kestää aikaa. Puhdistuksessa on hyvä käyttää pehmeää harjaa ja mietoa pesuainetta, joka ei vahingoita kiven pintaa. Vältä voimakkaita kemikaaleja ja painepesuria, sillä ne voivat syövyttää kiven pintaa ja vahingoittaa kaiverruksia. Meiltä saat ohjeet ja tarvittavat välineet hautakiven asianmukaiseen hoitoon.

Vanhojen hautakivien kunnostus

Ajan saatossa hautakivet voivat kallistua tai niiden teksti haalistua. Meidän ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii hautamuistomerkkien oikaisusta ja suoristuksesta, jotta ne pysyvät turvallisina ja esteettisesti miellyttävinä. Vanhojen tekstien uudelleen kultaukset ja maalaukset sekä lisänimikaiverrukset ovat osa palveluvalikoimaamme. Kunnostamme hautakivet huolella ja kunnioituksella, jotta ne kunnioittavat edesmenneiden muistoa asianmukaisesti.

Jos hautakivi kaipaa perusteellisempaa kunnostusta, kuten uudelleen hiontaa tai tekstitystä, olemme valmiita auttamaan. Meiltä saat myös Loimaan Kiven ruuviperustuksen, joka takaa oikaistuille tai asennetuille hautakiville 10 vuoden oikaisutakuun. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme palauttaa hautakiven alkuperäisen loiston.

Hautakiven suunnittelu on henkilökohtainen prosessi, joka kuvastaa vainajan persoonallisuutta ja elämää. Meidän HSO suunnitteluohjelmamme avulla voit suunnitella yksilöllisen hautakiven helposti ja vaivattomasti. Valikoimastamme löydät erilaisia kivimateriaaleja ja koristeita, jotka täydentävät hautakiven ulkonäköä ja tekevät siitä ainutlaatuisen. Pronssikoristeet ovat ajattomia ja ne patinoituvat kauniisti ajan myötä, tuoden lisäarvoa muistomerkille.

Meiltä löydät myös laajan valikoiman pronssikirjaimia ja -koristeita, jotka sopivat erinomaisesti yhteen kiven kanssa. Ammattitaidolla tehty piilokiinnitys varmistaa, että koristeet pysyvät paikoillaan ja säilyttävät arvokkaan ulkonäkönsä vuosien ajan. Autamme sinua mielellämme valitsemaan sopivat koristeet, jotka kunnioittavat rakkaasi muistoa.

Hautakiven ylläpito ja huolenpito

Hautakiven ylläpito on tärkeä osa muistopaikan kunnioittamista. Me Hautaustoimisto Memoria Riihimäki/Loimaan Kivellä tarjoamme kaikki tarvittavat palvelut hautakiven ylläpitoon, kuten pesut, tekstien uudelleen kultaukset ja maalaukset sekä lisänimikaiverrukset. Huolehdimme siitä, että hautakivi säilyy kauniina ja arvokkaana vuodesta toiseen.

Hautakiven ylläpitoon kuuluu myös sen ympäristön hoito. Istutukset ja muut hautapaikan koristelut voivat vaikuttaa hautakiven kuntoon, joten on tärkeää pitää ne siistinä ja hallinnassa. Meiltä saat vinkkejä ja neuvoja hautapaikan ylläpitoon, jotta se pysyy arvokkaana ja esteettisenä lepopaikkana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Memoria logo

Perheiltä perheille. Perinteisesti.

Suunnittele itse hautajaiset Memoria-sovelluksella.

Suunnittele
hautajaiset

Suunnittele hautajaiset itse Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu