Kuinka korjata vinoutunut hautakivi?

Hautakiven vinoutuminen on yleinen ongelma, joka voi johtua monista syistä, kuten maaperän liikkeistä, sääolosuhteista tai hautakiven omasta painosta. Vinoutunut hautakivi ei ainoastaan heikennä hautamuistomerkin ulkonäköä, vaan voi myös olla turvallisuusriski.

Miksi hautakivet vinoutuvat?

Ennen kuin siirrymme itse korjausprosessiin, on tärkeää ymmärtää, miksi hautakivet voivat alkaa vinoutua. Yksi yleisimmistä syistä on maaperän painuminen ja tiivistyminen hautakiven ympärillä. Tämä voi johtua esimerkiksi sateista, pakkasen sulamisesta tai viereisen haudan kaivamisesta. Myös istutukset ja niiden juuristo voivat aiheuttaa muutoksia maaperässä, mikä puolestaan voi vaikuttaa hautakiven asentoon.

Kivimateriaalin paino on myös tekijä, joka voi ajan myötä aiheuttaa kallistumista. Pienetkin kallistumat voivat olla vaarallisia, sillä ne saattavat johtaa hautakiven kaatumiseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että vinoutuneet hautakivet korjataan ajoissa, jotta voidaan varmistaa turvallisuus hautausmaalla.

Hautakiven suoristaminen

Hautakiven suoristaminen on tarkkaa ja vaativaa työtä, joka tulisi jättää ammattilaisten tehtäväksi. Hautaustoimisto Memoria Riihimäellä/Loimaan Kivellä -yrityksessä tarjoamme hautakivien oikaisu- ja suoristuspalveluita, jotka toteutetaan huolellisesti ja kunnioittaen vainajan muistoa.

Korjausprosessi alkaa hautakiven ja sen perustan tarkastuksella. Tämän jälkeen hautakivi nostetaan varovasti pois paikaltaan ja maaperää tiivistetään ja tasataan tarvittaessa. Joskus on tarpeen lisätä tai vaihtaa hautakiven perustukseen käytettyä materiaalia, kuten hiekkaa tai soraa, jotta saavutetaan vakaa ja kestävä pohja hautakivelle.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Hautakiven vinoutumisen ennaltaehkäisy on tärkeää, ja siihen on olemassa useita keinoja. Säännöllinen tarkastus ja huolto auttavat havaitsemaan mahdolliset ongelmat ajoissa. Lisäksi on suositeltavaa välttää raskaiden esineiden asettamista hautakiven päälle ja huolehtia siitä, että maaperä hautakiven ympärillä pysyy tasaisena ja tiivistettynä.

Tarjoamme myös erilaisia hautakivien huolto- ja kunnostuspalveluita, jotka auttavat ylläpitämään hautakiven kuntoa ja ulkonäköä vuosien varrella. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää siitä, kuinka voimme auttaa sinua pitämään läheisesi hautamuistomerkin arvokkaana ja turvallisena.

Ota yhteyttä ammattilaisiin

Jos huomaat, että hautakivi on alkanut vinoutua, on tärkeää toimia nopeasti. Älä yritä korjata hautakiveä itse, sillä se voi olla vaarallista ja saattaa vahingoittaa hautakiveä entisestään. Kokenut henkilökuntamme hoitaa läheisesi hautamuistomerkin korjauksen puolestasi ammattitaidolla ja kunnioituksella.

Voit luottaa siihen, että meillä on tarvittava osaaminen ja välineet hautakiven suoristamiseen ja kunnostamiseen. Olemme täällä auttaaksemme sinua kaikissa hautakiveen liittyvissä huolissa ja kysymyksissä. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä paras toimenpide läheisesi muistomerkille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Memoria logo

Perheiltä perheille. Perinteisesti.

Suunnittele itse hautajaiset Memoria-sovelluksella.

Suunnittele
hautajaiset

Suunnittele hautajaiset itse Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu