Kuinka hoitaa hautakiven puhdistus oikein?

Asiantunteva hautakiven hoito

Hautakivi on paikka, jossa pysähdymme muistelemaan meille rakkaita henkilöitä. Se on myös elementti, joka altistuu jatkuvasti sääolosuhteille ja vaatii siksi asianmukaista huolenpitoa. Me Hautaustoimisto Memoria Riihimäki/Loimaan Kivellä ymmärrämme, kuinka tärkeää on säilyttää hautakiven arvokas ulkonäkö ja kunnioittaa muistoa oikealla tavalla.

Hautakiven säännöllinen puhdistus ja huolto varmistavat, että muistomerkki säilyy kauniina vuodesta toiseen. Tarjoamme kaikki vanhojen hautakivien hoitoon liittyvät palvelut, kuten pesut, uudelleen kultaukset ja maalaukset, lisänimikaiverrukset sekä tekstilaatat. Meiltä saat myös asiantuntevat ohjeet, joiden avulla voit itse huolehtia hautakiven puhtaudesta ja kunnosta.

Hautakiven puhdistuksen perusteet

Hautakiven puhdistaminen alkaa oikeanlaisen puhdistusaineen valinnalla. On tärkeää käyttää aineita, jotka eivät vahingoita kiveä tai sen pintaa. Suosittelemme välttämään voimakkaita kemikaaleja ja hankaavia aineita, jotka saattavat naarmuttaa tai himmentää kiven pintaa. Pehmeä harja, lämmin vesi ja mieto saippua ovat usein riittäviä välineitä hautakiven puhdistukseen.

Kun puhdistat hautakiveä, aloita poistamalla irtonainen lika ja lehdet pehmeällä harjalla. Tämän jälkeen voit käyttää saippuavettä ja sientä poistaaksesi pinttyneemmän lian. Huuhtele lopuksi kivi huolellisesti puhtaalla vedellä ja kuivaa se pehmeällä liinalla. Muista myös puhdistaa hautakiven ympäristö, jotta koko muistopaikka pysyy siistinä ja arvokkaana.

Erityishuomioita hautakiven materiaaleista

Hautakivien kivimateriaalit vaihtelevat ja niiden hoitoon liittyy omat niksinsä. Meiltä löydät runsaan valikoiman hautakivien kivimateriaaleja, ja autamme mielellämme valitsemaan oikeat puhdistusmenetelmät juuri sinun hautakivesi materiaalille. Olipa kyseessä sitten graniitti, marmori tai jokin muu kivimateriaali, meillä on tarvittava tietotaito ja välineet niiden asianmukaiseen hoitoon.

Esimerkiksi graniitti on erittäin kestävä materiaali, mutta sekin voi ajan myötä menettää kiiltoaan. Marmori puolestaan on pehmeämpi kivimateriaali, joka vaatii varovaisempaa käsittelyä. Käytämme erityisiä menetelmiä, kuten hiontoja ja erikoispinnoitteita, jotka suojaavat kiveä ja palauttavat sen alkuperäisen loiston.

Hautakiven koristeiden huolto

Hautakiven koristeet, kuten pronssikirjaimet ja -koristeet, vaativat myös huolenpitoa. Pronssi patinoituu kauniisti ajan myötä, mutta sen hohtoa voidaan ylläpitää säännöllisellä puhdistuksella. Meiltä löydät laajan valikoiman pronssikoristeita, ja annamme ohjeet niiden asianmukaiseen puhdistukseen ja hoitoon.

Pronssikoristeiden puhdistuksessa on tärkeää käyttää oikeita aineita, jotka eivät vahingoita materiaalia. Puhdistuksen jälkeen koristeet voidaan suojata erityisillä vahoilla tai pinnoitteilla, jotka säilyttävät niiden kiillon ja suojaavat sään vaikutuksilta. Ammattitaidolla tehty piilokiinnitys takaa koristeiden kestävän kiinnityksen hautakiveen.

Palvelumme hautakiven hoitoon

Me Hautaustoimisto Memoria Riihimäki/Loimaan Kivellä tarjoamme kattavat palvelut hautakivien hoitoon. Olipa kyseessä sitten hautakiven pesu, tekstien uudelleen kultaus tai maalaus, lisänimikaiverrukset tai uudelleen hionnat, meiltä saat kaiken tarvittavan. Lisäksi tarjoamme Loimaan Kiven ruuviperustuksen, joka takaa hautakivien pitkäaikaisen kestävyyden ja suoran asennon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Memoria logo

Perheiltä perheille. Perinteisesti.

Suunnittele itse hautajaiset Memoria-sovelluksella.

Suunnittele
hautajaiset

Suunnittele hautajaiset itse Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu