Hautakiven kunnostus ammattilaisilta

Hautakivi on paikka, jossa hiljennymme muistelemaan meille rakkaita ihmisiä. Ajan saatossa hautakivet voivat kuitenkin kaivata kunnostusta, jotta ne säilyttävät arvokkuutensa ja kauneutensa. Hautaustoimisto Memoria Riihimäellä/Loimaan Kivellä tarjoamme ammattitaitoista hautakivien kunnostusta, joka takaa muistomerkkien arvokkaan ilmeen vuosiksi eteenpäin.

Milloin hautakivi kaipaa kunnostusta?

Hautakiven kunnostustarve voi ilmetä monin eri tavoin. Vuosien saatossa kivi voi kallistua, sammaloitua tai sen teksti voi kulua huonosti luettavaksi. Routa muokkaa maaperää, jolloin hautakivien aluskivet liikkuvat ja vajoavat. Tämä voi aiheuttaa turvallisuusuhkaa hautausmailla käyville omaisille sekä hautausmaiden työntekijöille. Lisäksi, hautakiven ympärillä tapahtuva maan aineksen tiivistyminen, istutusten kasvu tai viereisen haudan avaaminen voi ajan myötä aiheuttaa hautakivien kallistumista.

Kivimateriaalin painon vuoksi pienetkin kallistumat saattavat aiheuttaa vaaraa. Hautakiven suoristus on Suomessa omaisten vastuulla, ja se kannattaa suorittaa ennen kuin kivi ehtii kaatua, sillä kaatuminen voi vaurioittaa muistomerkkiä tai aiheuttaa muuta vahinkoa. Suoristustyö kannattaa jättää ammattilaistemme tehtäväksi, jotta työ suoritetaan turvallisesti ja asianmukaisesti.

Hautakiven puhdistus ja hoito

Hautakivi säilyttää arvokkuutensa säännöllisellä hoidolla. Puhdistustarpeeseen vaikuttavat eniten kiven sijainti ja kivessä käytetyt pintakäsittelyt. Kiillotettu pinta pysyy helpoimmin puhtaana, kun taas lohkotuille ja hakatuille pinnoille sammalta kertyy helpommin. Vuosittainen puhdistus takaa kiven säilymisen arvokkaana näköisenä sukupolvelta toiselle.

Kiillotettujen ja mattahiottujen kivipintojen hoitoon suosittelemme likan poistamista vedellä ja puhdistusliinalla. Vaikeiden tahrojen, kuten steariiniroiskeiden, poistamisessa voi käyttää laimeaa pesuaineliuosta, tinneriä tai puhdistettua bensiiniä. Tällöin on puhdistettava koko pinta, jotta ei synny värieroja kiven pintaan. Huuhtele pinta huolellisesti puhdistuksen jälkeen ja varo kullattuja ja maalattuja kaiverruksia.

Vanhojen tekstien kunnostus ja uudelleen kultaus

Ajan myötä hautakiven teksti voi kulua ja muuttua huonosti luettavaksi. Meiltä saatte palvelut vanhojen tekstien uudelleen kultauksiin ja maalauksiin, jotta muistomerkki palautetaan alkuperäiseen loistoonsa. Kunnostamme tekstit ammattitaidolla, kunnioittaen alkuperäistä tyylisuuntaa ja toiveitanne.

Lisäksi tarjoamme lisänimikaiverruksia ja -laattoja, mikäli muistomerkkiin tarvitaan päivityksiä. Käytämme vain laadukkaita materiaaleja ja tekniikoita, jotta lopputulos on kestävä ja esteettisesti miellyttävä.

Hautakivien oikaisut ja ruuviperustus

Hautakivien ja reunakivien oikaisu on tärkeä toimenpide, joka varmistaa kiven turvallisen ja suoran asennon hautausmaalla. Meiltä saatte myös Loimaan Kiven ruuviperustuksen, jonka avulla oikaistuille tai asennetuille hautakiville myönnämme 10 vuoden oikaisutakuun. Tämä takaa, että hautakivi pysyy suorassa ja turvallisena pitkään.

Hautakiven oikaisu on tarkkaa työtä, joka vaatii ammattitaitoa ja oikeita työkaluja. Asiantuntijamme huolehtivat, että hautakivi asetetaan oikein ja kestävästi, ottaen huomioon maaperän erityispiirteet ja hautakiven painon.

Yksilöllinen palvelu ja suunnittelu

Haluamme tarjota jokaiselle asiakkaallemme yksilöllistä palvelua. Voitte itse suunnitella hautakiven tai tulla ammattilaisemme palveltavaksi. Meillä on kattava valikoima erilaisia hautakivimalleja ja -materiaaleja, joista voitte valita mieleisenne. HSO-suunnitteluohjelmamme avulla yksilöllisen hautakiven suunnittelu on helppoa ja vaivatonta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Kunnostamme hautakivenne ammattitaidolla, kunnioituksella ja huolellisuudella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Memoria logo

Perheiltä perheille. Perinteisesti.

Suunnittele itse hautajaiset Memoria-sovelluksella.

Suunnittele
hautajaiset

Suunnittele hautajaiset itse Memoria-sovelluksella

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Otamme sinuun pian yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu